Takk for din melding! Vi tar kontakt så snart vi har mulighet.
Close menu

Tannregulering steg for steg

Har du fått time for å sette på tannregulering?

På din neste time etter konsultasjonen begynner vi med å ta foto av dine tenner/avstøpning. Deretter limer vi tannreguleringen på dine tenner. Vi limer kun regulering i en kjeve oftest overtennene først, når vi har satt på klossene får du også velge hvilken farge du ønsker å ha på strikkene dine.

Det tar ca. 45 minutter å sette på tannregulering og det er ikke forbundet med noen smerter, men ofte kan de bli litt ømt når man kommer hjem. Det er derfor anbefalt å spise noe mykt den dagen du får påsatt tannregulering. Alle pasienter for også med seg et skriftlig brev med informasjon om tannpuss og kosthold med tannregulering på.



Hva skal man unngå å spise med tannregulering på?

For å unngå å miste metall fester er det anbefalt å ikke spise harde og seige saker under hele perioden du har på tannregulering. Tyggegummi, nøtter, knekkebrød og karameller fører til at reguleringen blir ødelagt og at behandlingstiden blir forlenget.




Munnhygiene med tannregulering

Det er viktigere å pusse nøyaktig når du har på regulering fordi det er større mulighet for at matrester samler seg i og rundt klossene dine. Vi gir derfor ved påsetting av tannregulering både skriftlig og muntlig informasjon i tannpuss. I tillegg til dette får du utlevert en spesiell tannbørste av oss som brukes til å rengjøre rundt klossene dine.




Munnhygiene




Munnhygiene


Hvor ofte må jeg til kontrollbesøk hos Askim Tannregulering etter at reguleringen er påsatt?

Etter at reguleringen er påsatt vil du besøke oss ca. hver 4-6 uke for et kort besøk. Ofte vil ikke disse besøkene ta mer en 10-15 minutter.

Det er viktig å huske å få med seg en ny time etter at du er ferdig slik at du vet når du skal komme neste gang. Er du forhindret fra å møte til timen er det viktig at du informerer oss om dette minimum 24t før din timeavtale for å unngå gebyr.



Hva skjer når behandlingen er ferdig?

Retensjon heter fasen etter at tannregulerings behandlingen er ferdig. Målet er at tennene skal holdes stabilt i den posisjonen de var når tannregulerings behandlingen er ferdig. Hos Askim Tannregulering setter vi ofte en retensjonstråd eller metalltråd bak tennene når behandlingen er ferdig. Denne er helt usynlig og det er ingen ubehag forbundet med å ha tråden der, tråden kan kontrolles årlig hos din faste tannlege.

Det er viktig at du har tråden der livet ut og skulle tråden bli løs er det viktig at du tar kontakt med oss umiddelbart slik at vi kan feste denne igjen.





Vi kaller inn til kontroller når du er ferdig med behandlingen slik at vi kan følge opp resultatet. I noen tilfeller får du også en usynlig skinne eller nattgom (bild nattgom) som du må sove med på natten. Dette avtales med din kjeveortoped etter at din behandling er avsluttet.