Takk for din melding! Vi tar kontakt så snart vi har mulighet.
Close menu

Tannregulering for barn & ungdommer

Tannregulering barn

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter som virker på dem. Kraften fra f.eks en tanregulering kan få tenner til å vandre. Tannregulering fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fast vokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter.

På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering.

Når er det lurt å begynne med tannregulering?
Feilstillingen av tennene vil sjelden korrigere seg selv eller forbedre seg med alder. Tvertimot vokser kjevene hele livet og det er derfor sannsynlig at bitt feilen kan bli forverres med årene. Oftest begynner vi behandlingen når barnet har mistet alle sine melketenner, påbegynner man behandling før, må man ofte uansett vente til alle de permanente tennene har vokst ut og det kan da bli en veldig lang behandling. Det er allikevel noen tilfeller der man starter behandling tidligere i 8-11 års alder f eks ved kryssbitt eller underbitt eller store overbitt.

Du kan lese mer om de ulike bittfeilene i menyen på høyre side.

Benytt kontaktskjemaet til å sende oss en melding, du kan også ringe oss på 69 51 61 69

Ønsker du å bestille førstegangskonsultasjon kan du trykke her for online timebestilling.